foto kop

Welkom op de website van Multi Media Advies BV.

Multi Media Advies BV is uw partner voor:

 • effectieve websites,
 • moderne webapplicaties,
 • quizes en enquetes via het internet.

Websites
Tijdens het onderhoud van een website merkt men pas of het ontwerp en de gebruikte hulpmiddelen effectief zijn. Veelal is zelfs een eenvoudig ogende wijziging zeer moeizaam en zeker niet zonder de hulp van de oorspronkelijke ontwerper te realiseren.

Bij een website van Multi Media Advies kan de gebruiker zelf de inhoud van zijn website wijzigen, doordat de content is vastgelegd in een database, die via een webapplicatie kan worden onderhouden.

Door deze opzet in te bedden in een bestaande website kan ook het onderhoud van bestaande websites vereenvoudigd worden.

Webapplicaties
Veel organisaties hebben gegevens vastliggen in spreadsheets en access- of Dbase databases. Het onderhoud en de toegankelijkheid van deze gegevens is vaak problematisch. Door deze gegevens via een webapplicatie te ontsluiten worden veel van de problemen opgelost.

Quizes en enquetes via het internet
Voor het verzamelen van feiten en meningen is een internet enquete een uitstekend medium; uitnodigen en vastleggen van de gegevens kan zonder menselijke tussenkomst geschieden. Hierdoor kan alle aandacht besteed worden aan het interpreteren van de gegevens.

Contact Info

Mobiel: 06 53746566
Email: info@multi-media-advies.nl

Onderstaande websites zijn allemaal voorbeelden van websites die door de gebruiker zelf worden onderhouden. Ze zijn gebaseerd op hetzelfde stramien:

 • Tabs voor de hoofdnavigatie
 • Accordeons voor eventuele verdere navigatie

Bridgeclub Brummen

De website voor bridgeclub Brummen bevat een openbaar gedeelte en een deel dat alleen voor de leden toegankelijk is. Hiervoor moet men inloggen met een gebruikersnaam en een wachtwoord.

Klik hier voor de website van Bridgeclub Brummen.

Senioren Computer Soos Zevenaar

De website van de Senioren Computer Soos Zevenaar bevat een openbaar deel en een deel dat na inloggen informatie geeft afhankelijk van degene die inlogt. De vrijwilliger die senioren begeleidt krijgt andere informatie dan degene die onderhoud pleegt op de computers.

Het bovenste screenshot is van  de openbare website, het onderste screenshot is van de website na inloggen van een vrijwilliger met beheersrechten. Zie met name het verschil in Menumogelijkheden met de Tabbladen.

Klik hier voor deze website.

Team54

Voor de website van Team54 is gebruik gemaakt van hetzelfde stramien. Speciaal voor deze website zijn de mogelijkheden van een Forum en Prive Berichten toegevoegd voor degenen die ingelogd zijn. Let verder op de wisselende foto in de header.

Ook worden de wijzigingen op de website na het laatste bezoek zichtbaar gemaakt, zodat je niet hoeft te zoeken naar wat gewijzigd is.

Klik hier voor de website van Team54

JUDO Scheveningen

Voor een Judoschool in Scheveningen is een website gemaakt zonder accordeons. Verder volgens hetzelfde concept van Tabs.

Klik hier om naar de website te gaan.

Multi Media Advies

Ook de website, die u nu bezoekt, is vervaardigd op basis van hetzelfde stramien als de hiervoor vermelde.

De websites zelf worden gegenereerd met Php uit de gegevens van een Mysql database. De webapp waarmee die database wordt onderhouden is gegenereerd met Php-Maestro.

De twee screenshots zijn van deze webapp.

Goedkoopste Blokhut

De webwinkel voor de Goedkoopste Blokhut is vervaardigd met een open source pakket voor webwinkels van nederlandse makelij: Free Web Shop.

Klik hier voor de website van de Goedkoopste Blokhut.

Golfclub 't Zelle Jeugd

Ook deze website bevat een openbaar deel en een deel dat na inloggen ter beschikking komt.

Klik hier voor deze website.


Deze Tabs en Accordeons zijn gemaakt met JQuery. Verder zijn de volgende opties mogelijk:

 • Inloggen met usernaam en password voor afgeschermde informatie, afhankelijk van de groepen waar de user toebehoort
 • Websitenieuwtjes op de homepage
 • Fotoalbums
 • Forum voor ingelogden
 • Mail voor ingelogden
 • Archief voor oude informatie

De gebruikte hulpmiddelen zijn: HTML5, CSS3 en JQuery. Voor het onderhoud van de website is een webapplicatie gemaakt met de PHP generator voor MySQL van SQLMaestro.

De zo te vormen websites zijn erg geschikt voor bedrijven en verenigingen, die naast een openbaar deel ook een afgeschermd deel willen hebben waarvan de zichtbaarheid bepaald wordt door de rechten van degene die inlogt. En die zelf snel wijzigingen willen kunnen aanbrengen in de content van hun website.

Klik hier voor een voorbeeld.

Bezoekregistratie

Voor de registratie van bezoekers is een webapplicatie gemaakt die kan draaien op een tablet maar ook in een Browser.

Ipv hun naam op een lijst te schrijven en deze lijst later te verwerken in een Excel sheet, gebruiken de bezoekers de webapplicatie.

Webapp ipv access

Voor Caleidoz is een bestaande applicatie die met access gemaakt was, gemoderniseerd. Door de access database te vervangen door een  Mysql database op een webserver kon de toegangkelijkheid vergroot worden en achterstallig onderhoud worden weggewerkt. 

De applicatie zelf is gegenereerd met Php-Maestro, waardoor een snelle ontwikkeling mogelijk was.

De delen waarvoor de generator geen oplossing kon bieden, zijn zelf ontwikkeld in php.

Met deze applicatie wordt door vier vrijwilligers de vraag van ouderen met betrekking tot vervoer en kleine klusjes gematched met het aanbod van vrijwilligers, die het vervoer en de klusjes willen verzorgen.

Per jaar zijn er meer dan 4000 aanvragen van 900 ouderen die door 150 vrijwilligers vervuld worden.

Webapp ipv word en excel

Door gebruik te maken van standaardformulieren in word en excel was een persoonlijk informatiesysteem vormgegeven.  Het gebruik ervan was echter erg persoonsafhankelijk.

De gegevens zijn nu vastgelegd in een Mysql database op een webserver en deze wordt onderhouden door een applicatie die met Php-Maestro is gegenereerd.

Zo is de persoonsafhankelijkheid verminderd en kunnen de gegevens ook eenvoudiger gedeeld worden.

Voor 25 ouderen in zevenaar wordt maandelijks een uitje georganiseerd. Het vervoer  van de rolstoelen en rollators wordt verzorgd door een combinatie van het Rode Kruis en vrijwilligers. Totaal  krijgen zo ruim 60 ouderen iets om naar uit te kijken.

Ook voor deze relatief eenvoudige applicatie kon door de te gebruiken hulpmiddelen snel een werkend geheel worden vervaardigd.

Ledenadministratie in de website

Door de ledenadministratie te integreren in de website. Ipv van een overzicht in excel worden de adreslijsten voor de leden nu gegenereerd uit de geintegreerde ledenadministratie, die ook een belangrijke rol speelt bij het inloggen van de leden op de website.

Zo heeft het secretariaat een modern hulpmiddel waarbij alle gegevens slechts een keer worden vastgelegd en de gewenste overzIchten hieruit automatisch worden vervaardigd ipv plakken en knippen en veel kontrole werkzaamheden.

De Landelijke Regel Quiz

Deze quiz voor golfers over de Regels is aktief sinds 2005 en ruim 6000 golfers hebben er aan deelgenomen.

De deelnemers krijgen via de e-mail een vraag over de Golfregels en kunnen die via internet beantwoorden. Ze kunnen hun kennis van de Regels toetsen aan die van de mede deelnemers.

Naast een quiz voor individuele deelnemers zijn er ook mogelijkheden voor verenigingen en hun leden.

Klik hier voor de website van De Landelijke Regel Quiz.

Onderstaande gereedschappen zijn een standaard onderdeel van de toolkit van MMA.

HTML5 en CSS3

Websites worden gebouwd volgens de laatste standaarden.

Hierdoor kan bv. de integratie van audio en video zonder plugins gemaakt worden.

Door een goede scheiding van inhoud (HTML5) en opmaak (CSS3) wordt het onderhoud van de aldus gemaakte websites eenvoudiger.

MAESTRO PHP Generator for MySQL

Met MAESTRO is het genereren van een CRUD applicatie in PHP voor een MYSQL database wel erg eenvoudig.

Toch kunnen ook complexe applicaties met veel specifieke eigen logica op een onderhoudbare wijze gegenereerd worden.

Ook het interface van de gegenereerde applicatie is nog tunebaar.

MAESTRO wordt gebruikt voor Webapplicaties en het onderhoud van de database voor websites.

PHP en MYSQL

De MYSQL database is de standaard keuze voor de opslag van gegevens aan de server-zijde. Met PHP wordt veel van de HTML gegenereerd uit de in de MYSQL database opgeslegen gegevens.

Zo is de gehele navigatie van Tabs en Accordions in de database vastgelegd evenals de teksten en de foto's die op deze website getoond worden. Met PHP worden deze gegevens omgezet in HTML5.

Javascript, JQuery en JQuery UI

Voor alle programmalogica aan de clientzijde wordt Javascript en/of JQuery gebruikt. Met JQuery UI wordt vaak de basis gelegd voor het kleurenschema van de website.

De navigatie op deze website: met Tabs en Accordions is gemaakt met JQuery.

Lightbox

Met Lightbox is het maken van een overlay van een foto over zijn webpagina erg eenvoudig.

Klik eens op de afbeelding rechts en U ziet wat lightbox vermag.

JAlbum

Als er een fotoalbum getoond moet worden dan is JAlbum de standaard keuze.

Free Web Shop

Voor het maken van een eenvoudige webshop waarbij produkten ook daadwerkelijk gekocht kunnen worden, is het nederlandse pakket FreeWebShop een veel gemaakte keuze.

PhpFusion

Met het CMS (Content Management System) phpFusion is snel een flexibele website te bouwen die door de gebruiker zelf te beheren is.